• Tiranë
    +355 68 2222 456
  • Prishtinë
    +383 45 800 602
  • Shkup
    +389 71 595 139

Transplanti i flokeve

Transplanti i flokeve – Historia

Transplanti i flokeve – Tek cilet  persona mund te bëhet

Transplanti i flokeve – Teknika FUE

Transplanti i flokëve FUE – Përshkrimi i procesit

Transplanti i flokëve FUE – Cfare ndodhen me vone

Transplanti i flokeve-Metoda FUT

Restaurimi  i vetullave me metoden e  transplanimit te flokeve FUE

Transplanti i flokëve – Faktorët e suksesit

Transplanti i flokëve-Jam një kandidat i përshtatshëm

Transplanti i flokeve – Objektivat

Transplanti i flokëve – Komplikimet

Transplanti i flokëve – E ardhmja

 

Transplanti i flokëve

Transplantimi i flokëve në ditët e sotme është një metodë që po fiton terren vazhdimisht.Humbja e flokëve  e ka habitur shumë meshkujt dhe  femrat  ne kohët e lashta dhe është ende një burim i problemeve psikologjike, sidomos në kohët e sotme sfiduese. Në ditët e sotme kirurgjia kozmetike  eshte më e përhapur në mesin e njerëzve në botën perëndimore. Sektori është zhvilluar me  ritme të shpejta dhe me rezultate mbresëlënëse dhe natyrore.

Përveç trajtimeve konservatore, humbja e flokëve mund të trajtohet  ne menyre kirurgjikale, me transplant flokësh e cila i drejtohet atyre që duan të parandalojne përparimin e humbjes së flokëve dhe duan një zgjidhje përfundimtare për problemin e tyre. Duhet kombinuar në mënyrë paralele me ilaçe kundër humbjes se flokëve qe të jape rezultatet me  të mira të mundshme.

Transplanti i flokeve – Historia

Humbja e flokëve gjithmonë iu ka marre kohe njerezve per te kerkuar nje zgjiidhje. Kursi i rehabilitimit duke përdorur flokët tona, atëherë ishte diçka joreale.

Dëshmia e parë per  trajtimin e humbjes se flokeve daton 1500 vjet para Krishtit. Në Egjiptin e lashte ka raporte për trajtimin e humbjes të flokëve. Më vonë në Greqinë antike, babai i mjekësisë, Hipokrati ka  propozuar metodat e trajtimit me herbs të sezonit.

Në mesjetë, kane përdorur lëngje biologjike të kafshëve të ndryshme, duke ndihmuar për të reduktuar humbjen e flokëve, ndërsa shtesa me flokë ishte e
modës në klasën e lartë shoqërore. I pari  transplantim i sukseshem erdhi  rreth viteve 1800 nga mjeku gjerman Dieffenbach.

Koha moderne e transplantit te  flokëve ka filluar në fillim të shekullit të 19-të me japonezin Okuda i cili bëri një transplant te flokeve. Futja e transplant  te flokëve, si alopecia androgjenetike trajtimi është bërë nga Dr Oretreich në vitin 1960 në Amerikë. Ai studioi zona ku mund të nxirren dhe vendosjen folikulat   dhe tregoi qe flokët kur merren nga zverku (pjesa e pasme e kokës) nuk bien pas transplantimit.

Procedura e parë per  transplantin e flokëve nuk janë më të përdorura sot për shkak të rezultateve të dobëta të tyre estetike. E tillë është “shënoj shartim”ku transpotohen dhjetra grupe per heqjen kirurgjikale të pjesës sëmurë duke perdorur një dilator te  indeve (expanders). Kjo e fundit çon në plagët e mëdha dhe të shëmtuara raportuar si një metodë e transplant flokësh vetëm për qëllime historike.

Metodat e përdorura aktualisht per transplantin e flokëve janë dy: metoda UFT  (ose strip) dhe transplanti i flokeve Fue metodë që është më moderne.UFT është përdorur për herë të parë në fillim të viteve 90 dhe kryhet me heqje kirurgjikale te lëkurës dhe të flokëve nga pjesa e pasme e kokës. Qimet i  nënshtrohen trajtimit të veçantë nën mikroskop dhe pastaj ato  futen  në zonën pa floke.

Më moderne eshte  teknika e transplantit Fue (folikulare Njësia Nxjerrja) qe behet duke i transferuar folikulat individuale  nga rajoni i  zverku, në hollim. Teknika  Fue ështe me superiore se Fut sepse  ky i fundit lë plagë te  shëmtuara dhe  të mëdha në anën e pasme të kokës, është e dukshme dhe  e dhimbshme.Në të kundërt, teknika Fue ka rezultate të shkëlqyera estetike pa shenja, dhimbje dhe parehati te pacientit. Në Advance Hair Klinika  kemi përvojën e gjerë dhe ekspertizën në përdorimin e metodës Fue edhe në rastet më të vështira.

Transplanti i flokeve – Tek cilet persona mund te bëhet

Transplantimi i flokëve është aktualisht trajtimi më popullor kozmetik që e bëjnë burrat dhe nuk ka me proces te  gjatë .Pacientet nuk duhet te  hezitojne  të vizitojne dermatologun per  këtë problem dhe kirurgët plastike, të cilët janë të vetmit mjekët specialist për diagnostikimin dhe trajtimin e humbjes se flokëve. Sipas statistikave, në vitin 2010 dallohet një dyfishim i kirurgjise se transplantit te flokëve në krahasim me dekadën e mëparshme.

A mund të bëhet për:
• Meshkjt dhe femrat që vuajnë nga alopecia androgjenetike
• Meshkjt dhe gratë me  shënja të humbjes së flokëve
• Në rastet e  humbjes se flokëve  apo vetullave
• Në raste të humbjes se flokëve te fytyrës
• Në raste per te  mbuluar plagët nga transplanti me metoden  Fut  (e Gazës)
• Në rastet kur dikush dëshiron të ule linjën  e flokëve përpara

Transplanti i flokeve – Teknika FUE

Teknika FUE (folikulare Njësia Nxjerrja) metoda per  transplantin e flokeve apo transferimin e folikules  individuale, të implementuara nga viti 2003.Eshte metoda më moderne ne transplantin e flokeve dhe ka tendencë për të dominuar botën, sepse është minimalisht invazive. Për arritjen e metodës  se transplantit te  flokëve Fue, kërkohet trajnim i gjatë dhe kirurge plastike te specializuar  sepse  ajo është teknike shume e detajuar dhe  e vështirë, dhe për këtë arsye konsiderohet jashtëzakonisht kërkues si  proces.
Pak mjekë  janë veçanërisht të aftë në tekniken FUE. Kirurgu plastik Dr. Anastas Vekris është ndër kirurget me te njohur dhe me me pervoje ne kirurgjine e  transplantit te flokëve në Greqi dhe jashtë vendit.  Kirurgu plastik Dr. Anastas Vekris ka trajnuar shumë mjekë grekë dhe të huaj dhe ka punuar ne shumë klinika per  transplantin e flokeve në Greqi, Evropë dhe Lindjen e Mesme.

Transplanti i flokëve FUE – Përshkrimi i procesit

Në këtë metodë mjeku per transplantin e flokeve  planifikon  zonën nga e cila do te marre folikulat. Pastaj trullos zonën lokale me një zgjidhje të xylocaine – adrenalin.  Njësitë e folikulave  hiqen  nga  zona të veçanta të automatizuara, të lehta, shpejt dhe njerëzisht dhe mbahen në një ambient me lagështi në 3-4 ° C. Pastaj përcaktohet zona e rritjes ku do vendosen folikulat, bëhet anestezi lokale dhe mjeku vazhdon me transplantin e  flokëve.Transplanti i flokeve  bëhet një nga një duke përdorur pajisje të veçanta per transplantin e flokeve, pa e parë duke krijuar vrima në implant. Prandaj,  plaga minimizohet  në zonën pranuese dhe rezultati është krejtësisht i natyrshme.

Në linien  Advance Hair  te flokeve kirurgu Dr Anastas Vekris pas viteve të eksperiencës dhe të kërkimit per te  zhvilluar teknikën e transplanit të flokëve me  një ngulitje  ose  metoden e avancuar fue, në të cilën grafts janë futur drejtpërdrejt në drejtimin e duhur në zonën e prekur, pa krijuar vrima dhe  dëmtuar lëkurën. Mpirja pas teknikës fue është rreth 95-98%. Më flokët mbahen nga fillimi, ndërsa disa mund të bien në muajt e parë dhe gradualisht dallin perserishtë në fund të fundit rezulton në tek 8 ose 10 muaj.Flokët e re sillen natyrshëm, rritet, qethur si flokët normale.

Kur vendi i donatorëve nuk është e mjaftueshme mund të merret flokë nga mjekra apo trupit (flokët e trupit) dhe të transferohet në zonën e prekur.
Transplantimi i flokëve për të transferuar follicles individuale (fue) aktualisht është metoda më ideale për humbje e flokëve tek mashkull dhe femërat. Kjo metodë e transplantin e flokeve përdoret për të rivendosur vetullat apo qimet e fytyrës, si dhe për të mbuluar plagët që rezultojnë nga një transplantin e strip flokët (Fut).

Transplanti i flokëve FUE – çfare ndodh me vone

Sigurisht kjo është një procedurë plotësisht e sigurt. Bëhet në klinikë, vetëm me anestezi lokale, ndërsa pacienti është zgjuar dhe mund të bisedoje, të dëgoje muzikë apo të shikoje TV. Shqetësimi në zonën e transplantuar është i papërfillshëm. Shumica e pacientëve ndjejne një tërheqje të vogël në zonën e donatorëve për 1-2 ditë. Analgesics e butë rrallë kërkohen që të administrohen. Është e këshillueshme për të mbajtur zonën te lagesht te perdoret spray 3 ditë në intervale të rregullta.

Disa prej qimeve të reja mund të bien në javët e para, por kjo nuk duhet të shqetësoje pacientin, si rrënjë do të mbeten dhe do të prodhojnë flokë të reja në disa javë. Ky efekt është minimizuar nga përdorimi i minoxidil menjëherë ne periudhen post-operative. “Pacienti” viziton ditën tjetër  klinikën pas transplantit te flokëve e cila vlerëson donatorët dhe vendin e marrësit . Pas 3-4 ditësh pacientet mund te shkojnë në punë pa u perceptuar qe kane bere transplantimin e flokëve. Së fundi, për të shmangur veprimtarinë fizike të rënde për një javë pas operacionit dhe përdorimin e pishinës.

Transplanti i flokeve – Metoda FUT

Teknika FUT ose strip, është një metodë me e vjetër e transplantit te flokëve për trajtimin e renies se flokeve. Transplanti filloi në vitet 1990 dhe shpejt u përhap në mbarë botën. Në vitet e fundit, teknika FUT filloi te mos perdorej me pasi mori zhvillim teknika fue. Arsyja për këtë është se rezultatet e teknikës fue jane shumë mbresëlënëse pa pasojat e vështira të teknikes fut.

Restaurimi i vetullave me metoden e transplantimit te flokeve FUE

Intalimi i vetullave nga kirurgu plastik i lehteson njerëzit që vuajnë nga renia e vetullave, ose deshirojne të mbulojne plagët nga aksidentet,djegiet,rregullimi i formes se vetullave. Gjithashtu vetëm për arsye estetike një mund të dëshironi ballë më të plotë dhe më rinore.

Transplanti i flokëve- Faktorët e suksesit

Shumë mjekë kanë të bëjnë me transplant flokësh, por disa kanë sukses dhe disa te tjere jo.Kualifikimet dhe përvoja e kirurgut plastik është faktori kryesor i suksesit.
Mosha e personit është vendimtare, pasi ajo prek cilësine e dhuruesit dhe vendit pritës. Është e preferueshme për të filluar sesionin e parë të transplantit te flokëve në një moshë të re para se
te keni humbur të gjitha flokët tuaja. Madhësia e problemit
kontribuon në suksesin e transplantit te flokëve.
Pritjet reale të individit janë të rëndësishme për të siguruar transplantimin e suksesshëm të flokëve.

Transplanti i flokëve-Jam një kandidat i përshtatshëm

Gjithkush mund të përfitojnë nga një transplantim i flokeve. Por kush është kandidati i pershtatshem? Meshkujt dhe femrat me shëndet të mirë të përgjithshëm,
dendësia e mirë e flokëve në vend të donatorëve, vendi i marrësit dhe kandidatët me floke te drejtë ose me onde jane të
përshtatshem.

Pacientët do të përfitojnë nga një transplant i flokeve edhe në qoftë se vuani nga alopecia androgjenetike ose zonë të vogël të fiksuar dhe
dhëmbëza alopecia. Gjithashtu ju duhet të kuptoni se ne nuk do të krijojë folikula të reja , por rishpërndarjen ekzistuese.

Transplanti i flokeve – Objektivat

Transplantimi i flokëve ka tre objektiva të mëdha. 1. Uniformi dhe mbulimi i plotë, pa lëndime të donatorit dhe vendit pritës. 2. Efekt natyror,shpërndarja e saktë e flokëve 3. Densitet maksimali, varësisht nga nevojat dhe veçoritë e çdo individi.

Transplanti i flokeve – Komplikimet

Ndërlikimet e teknikës Fue janë minimale në zero dhe zhduken menjëherë, si folikula te buta ose ënjtje të vogëla te ballit nën 1%.

Teknika FUT shoqërohet shpesh me komplikime të tilla si dhimbje në mbresë, mpirje dhe krijon hipertrofi apo keqformim. Shpesh ata që kanë
perdorur kliniken fut kane shenja qe jane te dallueshme. Në Kliniken advance Hair te flokeve kirurgu Dr Anastas Vekris dhe ekipi i tij
zbatojne protokolle specifike para dhe pas seancës per të minimizuar rrezikun e komplikimeve. Ne rekomandojmë përdorimin e minoxidil si para ashtu dhe pas transplantit te flokëve, dhe seancat PRP për rezultate maksimale.

Transplanti i flokeve – e ardhmja

Transplantimi i flokëve është një zonë e rëndësishme e kërkimit sot. Në pak
vite, ne do të mund

• Të dimë gjenet e saktë përgjegjës për alopecin androgjenetike,të parashikohet se kush do të ketë një problem dhe të ndërhyhet ne  gjen
• Për të përdorur në mënyrë efektive illace të reja
• Për të bërë klonimin e folikulave te flokëve dhe për të vendosur një numër të madh grafts
• Për të prodhuar flokët nga qelizat burimore pluripotent (qelizat burimore ose qelizat), më shumë mundësi per transplantin e flokeve

Kontaktoni me ne

TERAPI PER HUMBIE FLOKUT
Me metode modern dhe te provuar effective nga Advanced Hair Clinics

Terrell Suggs Womens Jersey