logo
 • Tiranë
  +355 68 2222 456
 • Prishtinë
  +383 45 800 602
 • Shkup
  +389 71 595 139

MBJELLJA E FLOKEVE

SI BEHET MBJELLJA E FLOKEVE DHE CILAT JANE REZULTATET E SAJ?

Mbjellja e flokeve eshte e vetmja menyre qe perdoret ne te gjithe boten per te shtuar floket.Rrenjet e flokeve merren nga pjesa e pasme e kokes dhe vendosen aty ku ka hapsira boshe ose deshirohet te behet mbushje e kokes me floke.Mbjellja e flokeve zgjat rreth kater ore dhe eshte nje procedure mikrokirurgjikale(pra si te shkosh te dentisti) dhe me metoden e avancuar FUE nuk le shenja,hapesira boshe dhe na garanton nje rezultat te perhershem dhe maksimal.Mbjellja e flokeve eshte ne vetvete nje proces i komplikuar pasi shpesh realizimi i mbjelljes nga joprofesioniste con ne gabime dhe renie te flokeve.Ja pse duhet te jeni te kujdesshem kur vendosni te kryeni nje mbjellje te flokeve.

Procesi i marrjes se rrenjeve te flokut nga zona donore eshte faze e rendesishme ne proceduren e mbjelljes se flokeve me metoden e avancuar FUE.Marrja e rrenjeve duhet bere ne menyre te tilleqe aty ku hiqen rrenjet te mos mbesin shenja apo hapsira boshe si dhe te merren mjaftueshem rrenje per te mbuluar te gjithe zonen qe do i nenshtrohet mbjelljes se flokeve.

Advanced Hair Clinic eshte klinika me moderne e mbjelljes se flokeve.Advanced Fue Clinic eshte nje klinike inovative, e specializuar ne mbjelljen e flokeve,procedure kjo qe kryhet nga mjeke me eksperience dhe qe kane garantuar gjithmone rezultate te mahnitshme.Renia e flokeve eshte nje problem qe shqetoson burra dhe gra te moshave te ndryshme por Advanced Fue Clinic eshte zgjidhja e cdo problemi qe ka te beje me renien apo permiresimin e flokeve tuaja.Mbjellja e flokeve ne kliniken tone do kete vetem nje rezultat:floke te shendetshem qe nuk bien me kurre.Mbjellja e flokeve eshte nje proces i renesishem sidomos ne ditet e sotme ku aparenca dhe pamja e jashtme kane marre rendesi te madhe.Shume persona kane pohuar se pasi kane filluar te humbasin flokete tyre kane pasur ulje te vetebesimit dhe nje mospajtim me pamjen e tyre prandaj ata jane drejtuar te Advanced Fue Clinic ku kane gjetur mbeshtetje nga stafi dhe per shume pak kohe kane rifituar floket e tyre me ane te mbjelljes se flokeve me metoden Fue.

MBJELLA E FLOKEVE

Mbjellja  flokëve në ditët e sotme është një metodë që po fiton terren vazhdimisht.Humbja e flokëve (humbjen e flokëve) i ka habitur shumë meshkujt dhe  femrat kohët e lashta dhe është ende një burim i problemeve psikologjike, sidomos në kohët e sotme sfiduese. Në ditët e sotme kirurgjia kozmetike  është  e përhapur në mesin e njerëzve në botën perëndimore. Sektori është zhvilluar me ritme  të shpejta dhe me rezultate mbresëlënëse dhe natyrore.

Përveç trajtimeve konservatore, humbja e flokëve mund të trajtohet  me kirurgji, me mbjellje flokësh i cila i drejtohet atyre që  duan të parandalojne përparimin e humbjes së flokëve dhe duan një zgjidhje përfundimtare për problemin e tyre, dhe është  mirë është për të kombinuar në mënyrë paralele ilaçe kundër humbjes se flokëve per rezultain me të mirë të mundshem.

 

MBJELLJA E FLOKEVE-HISTORIA

Humbja e flokëve gjithmonë ka hutuar njerëzit  duke kërkuar zgjidhje. Kursi i rehabilitimi duke përdorur flokët tona, atëherë diçka ishte joreale.Dëshmia e parë e trajtimit te flokëve daton 1500 vjet para Krishtit. Në Egjiptin e vjetër ka raporte për trajtimin e humbjes të flokëve. Më vonë në Greqinë antike, babai i mjekësisë, Hipokrati ka propozuar metodat e trajtimit me herbs të sezonit.

Në mesjetë, jane përdorur lëngje biologjike të kafshëve të ndryshme, duke ndihmuar për të reduktuar humbjen e flokëve, ndërsa Shtesa me flokë ishte e modës në klasë të lartë shoqërore. Duke i parë flokët e suksesshme mbjellja e flokeve erdhi në ekzistencë rreth 1800 nga mjeku gjerman Dieffenbach.

Koha moderne e mbjelljes se flokëve ka filluar në fillim të shekullit të 19-të me Okuda,japonezi i cili bëri një mbjellje te flokeve grafts lëkurës. Futja e mbjelljes se flokëve per trajtimin e semundjeve si  si alopecia androgjenetike  është bërë nga Dr Oretreich në vitin 1960 në Amerikë. Ai studioi zonat nga  mund të nxirren dhe vendosen  folikulat e flokëve dhe tregoi se flokët kur merren nga zverku (e pasme e kokës) nuk bien pas instalimit.

Procedurat e parë e mbjelljes se flokëve nuk janë më të përdorura sot për shkak të rezultateve të dobëta të tyre estetike. E tillë është “shënoj shartim” ku mbjellja ebehet nga dhjetëra  grupe dhe heqjen kirurgjikale të pjesës sëmurë pas duke e bërë përdorimin e një dilator indeve (expanders). Kjo e fundit çon në plagët e mëdha dhe të shëmtuar raportuar si një metodë e mbjelljes se flokeve vetëm për qëllime historike.

Metodat e përdorura aktualisht e mbjelljen e flokëve janë dy: fut metoda (ose strip) dhe flokët transplantin Fue metodë që është më moderne.UFT është përdorur për herë të parë në fillim të viteve 90 dhe të kryhet me departamentin heqje kirurgjikale lëkurës dhe të flokëve nga e pasme të kokës. Qimet nënshtrohen trajtimit të veçantë nën mikroskop dhe pastaj fut ato në zonën tullac.

Më moderne teknika transplantit sot është Fue (folikulare Njësia Nxjerrja) është bërë duke i transferuar follicles individuale flokët nga rajoni zverku, në hollim. Teknika e fue ështe me superiore se Fut si ky i fundit lë plagët shëmtuar të mëdha në anën e pasme të kokës është e dukshme dhe ndoshta jetës dhimbshme. Në të kundërt, teknikë Fue ka rezultate të shkëlqyera estetike pa shenja, dhimbje dhe parehati e pacientit. Në të Advance Hair Klinika atje përvojën e gjerë dhe ekspertizë në përdorimin e metodës fue edhe në rastet më të vështira.

MBJELLJA E FLOKEVE – Tek cilët persona bëhet

Mbjellja e flokëve është aktualisht trajtimi më popullor kozmetike që e bëjnë burrat dhe nuk ka me  proces të i gjatë. Mos hezitoni të vizitoni dermatologet  dhe kirurgët plastike, të cilët janë të vetmit mjekët specialist për diagnostikimin dhe trajtimin e humbje te flokëve. Sipas statistikave, në vitin 2010 dallohet një dyfishim të kirurgjise per mbjelljen  e flokëve në krahasim me dekadën e mëparsh.

Mund të bëhen për:

 • Meshkjt dhe femrat që vuajnë nga alopecia androgjenetike
 • Meshkjt dhe gratë me forma shënjiave të humbjes të flokëve
 • Në rastet e flokëve hedh lëng apo vetullat
 • Në raste të hedh lëng flokëve e fytyrës
 • Në raste të mbuluar plagët nga fut transplantin e flokeve (e Gazës)
 • Në rastet kur dikush dëshiron të ul linjë vijë e flokëve përpara

MBJELLJA E FLOKEVE – Teknika FUE

Teknika FUE ( Nxjerrja e njësive folikulare) metoda e mbjelljes se flokeve apo transferimin e folikules individuale, të implementuara nga viti 2003.Eshte teknika më moderne e transplantimit te flokeve dhe kjo metodë ka tendencë për të dominuar botën, siç është minimalisht invazive. Për qëllimet e metodës transplanti i  flokëve me metoden fue, kërkon trajnim të gjatë dhe të specializuar të kirurgut plastike se ajo është shumë e detajuar dhe teknikë e vështirë, dhe për këtë arsye konsiderohet jashtëzakonisht kërkues proces.

Pak mjekë sot janë veçanërisht të aftë në teknike FUE. Kirurg plastike Dr. Anastas Vekris është ndër kirurget me me përvojedhe  më të njohur per  kirurgjine per mbjelljen e flokëve në Greqi dhe jashtë vendit. Plastike Kirurg Dr. Anastas Vekris ka trajnuar shumë mjekë grekë dhe të huaj dhe ka punuar per  shumë klinika te  mbjelljes se flokeve në Greqi, Evropë dhe Lindjen e Mesme.

Mbjellja e flokëve me metoden FUE – Përshkrimi i procesit

Në këtë metodë mjeku planifikon zonën nga e cila do te marre folikualt si dhe zonen ne te cilt do te instalohen. Pastaj trullos zonën lokale me një zgjidhje të xylocaine – adrenalin. Njësitë e folikulave janë hequr nga nje  automatizes i veçantë , ilehtë, shpejt dhe njerëzisht dhe mbahen në një ambient me lagështi në 3-4 ° C. Pastaj përcaktohet zona e rritjes ku do vendosen dhe bëhet anestezi lokale dhe mjeku vazhdon me mbjelljen e  e  flokëve.Mbjellja e  flokeve është bërë  duke përdorur nje pajisje të veçantë per mbjelljen  e flokeve, pa e parë duke krijuar vrima në implant. Prandaj, minimizohet plaga në zonën pranuese dhe rezultati është krejtësisht i natyrshem.

Në Advanced FUE clinic kirurgu Dr Anastas Vekris pas viteve të eksperiencës dhe të kërkimit per te zhvilluar teknikën e transplanit të flokëve në tekniken e avancuar fue, në të cilën grafts janë futur drejtpërdrejt në drejtimin e duhur në zonën e prekur, pa krijuar vrima dhe të dëmtuar lëkurën. Mpirja pas teknikës fue është rreth 95-98%. Flokët mbahen nga fillimi, ndërsa disa mund të bien në muajt e parë dhe gradualisht dalin perseri në fund të fundit rezulton në tek 8 ose 10 muaj.Flokët e reja sillen natyrshëm, rriten, dhe duhen qethur si flokët normale.Kur vendi i donatorëve nuk është i mjaftueshem mund të merret flokë nga mjekra apo trupit (flokët e trupit) dhe të transferohet në zonën e prekur.

Mbjellja e flokëve për të transferuar folikulat individuale (fue) aktualisht është metoda më ideale për humbje e flokëve tek mashkulli dhe femrat. Kjo metodë e mbjelljes se flokeve përdoret për të rivendosur vetullat apo qimet e fytyrës, si dhe për të mbuluar plagët që rezultojnë nga një transplant i flokëve(Fut).

Mbjellja e  flokëve me metoden FUE – çfare ndodh me vone

Sigurisht kjo është një procedurë plotësisht e sigurt. Bërë në klinikë, vetëm me anestezi lokale, ndërsa pacienti është zgjuar dhe mund të bisetoj, të dëgoj muzikë apo të shikoje TV. Shqetësimi, në qoftë se gjendet në zonën e transplantuar është i papërfillshëm. Shumica e pacientëve të ndjejne një tërheqje të vogël në zonën e donatorëve për 1-2 ditë.Rralle kerkohen te administrohen analgjezik te bute. Është e këshillueshme për të mbajtur zonën e lagesht per 3 ditë në intervale të rregullta.

Disa prej qimeve të reja mund të bien në javët e para, por kjo nuk duhet të shqetësoje pacientin, pasi rrënjët mbeten dhe prodhojnë flokë të re në disa javë. Ky efekt është minimizuar nga përdorimi i minoxidil menjëherë  ne periudhen post-operative. “Pacienti” viziton ditën tjetër pas  mbjelljes  klinikën e flokëve e cila vlerëson donatorët dhe vendin e marrësit dhe  keshillon pacientin te laje flokët me kujdes. Pas 3-4 ditësh mund të  shkojnë në punë pa u perceptuar qe kane kryer mbjelljen e flokëve. Së fundi, duhet shmangur veprimtaria fizike e rënde për një javë pas, dhe përdorimin e pishinë.

Mbjellja e  flokeve – Metoda FUT

Teknika FUT ose strip, është një metodë me e vietër e mbjelljes se flokëve për trajtimin e humbjes se flokeve. Tema e filluar në vitet 1990  shpejt u përhap në mbarë botën. Në vitet e fundit, teknika FUT  nuk po perdorej me dhe teknika FUE pushtoi tregun. Arsyja për këtë është se rezultatet e teknikës fue jane shumë mbresëlënëse pa pasojat e vështira të teknikes FUT.

Restaurimi i vetullave me metoden e transplanimit te flokeve FUE

Intalimi i vetullave nga plastike kirurg i punëson njerëzit që vuajnë nga vetullat lindura, ose të dëshironi për të mbuluar plagët nga aksidentet apo djegie apo edhe kanë vetullat e tepruar hedh lëng nga depilim ose lëkurë kimike ose mosha. Gjithashtu vetëm për arsye estetike një mund të dëshironi ballë më të plotë dhe më rinore.

Mbjellja e  flokëve- Faktorët e suksesit

Shumë mjekë  kanë të bëjnë me mbjellje flokësh, por disa kanë sukses dhe natyrisht në fuqi. Kualifikimet dhe përvoja e kirurg plastike është faktori kryesor suksesi.Mosha e personit është vendimtar, pasi ajo është e prekur nga cilësia e dhuruesit dhe vendit pritës. Është e preferueshme për të filluar sesionin e parë të transplant flokëve në një moshë të re para se humbur të gjitha flokët tuaj dhe të përsëritur disa vjet më vonë. Madhësia e problemit kontribuon në suksesin e mbjelljes se flokëve.Pritjet reale të individit janë të rëndësishme për të siguruar mbjellje të suksesshme të flokëve.

Mbjellja e flokëve-A jam një kandidat i përshtatshëm

Gjithkush mund të përfitojnë nga mbjellja e flokeve. Por kush është kandidati i drejtë? Meshkujt dhe femrat në shëndet të mirë të përgjithshëm,qe kane dendësi te mirë te flokëve në zonen donatore, jane kandidatët me të përshtatshem.

Pacientët do të përfitojnë nga një mbjellje e flokeve në qoftë se vuajne nga alopecia androgjenetike ose kane nje zonë të vogël të fiksuar dhe dhëmbëza  nga alopecia. Gjithashtu ju duhet të kuptoni se ne nuk do të krijohen  folikula te reja, por do behet rishpërndarja e atyre ekzistuese.

Mbjellja e  flokeve – Objektivat

Mbjellja e flokëve ka tre objektiva të mëdha. 1. Uniformi dhe mbulimi i plotë, pa lëndime të donatorit dhe vendit pritës. 2. Efekt natyror dhe shpërndarja e saktë e flokëve 3. Densitet Maksimizimi, varësisht nga nevojat dhe veçoritë e çdo individi.

Mbjellja e  flokeve – Komplikimet

Me ndërlikimet teknikë Fue janë minimale në zero dhe zhduken menjëherë, si  ënjtje të vogël në ballin të nën 1%.Teknika FUT shoqërohet shpesh me komplikime të tilla si dhimbje në mbresë, mpirje dhe për të krijuar mbresë apo keqformim.  Në Advanced Fue Clinic  kirurgu Dr Anastas Vekris dhe ekipi i tij  zbatojnë protokolleve specifike para dhe pas seancës për të minimizuar rrezikun e komplikime. Ne rekomandojmë përdorimin e minoxidil si para ashtu dhe pas mbjelljes se flokeve, dhe seancat PRP për rezultate maksimale.

Mbjellja e flokeve – E ardhmja

Mbjellja e  flokëve është një zonë e rëndësishme e kërkimit sot. Në pak vite, ne do të mund:

 • Të dimë gjenet e saktë përgjegjës për alopecin androgjenetike të parashikohet se kush do të ketë një problem dhe të ndërhyjë gjen
 • Për të përdorur në mënyrë efektive illace të reja
 • Për të bërë klonimit follicles flokët dhe për të vendosur një numër të madh grafts
 • Për të prodhuar flokët nga qelizat burimore pluripotent (qelizat burimore ose qelizat), më shumë mundësi per mbjelljen e flokeve
Call Now Button