• Tiranë
    +355 68 2222 456
  • Prishtinë
    +383 45 800 602
  • Shkup
    +389 71 595 139

Humbja e flokeve vjen si  shkak i dy faktoreve  gjenetik dhe mjedisor ,si dhe duhet permendur qe eshte nje problem qe ndodh si tek meshkujt dhe tek femrat me ndikim te madh psikologjik. Floku i shendetshem eshte nje nga elementet me te rendesishem te bukurise si tek meshkujte dhe tek femrat, dhe per kete arsye shume e shume njreze qe kane humbje te flokeve drejtohen  per ndihme tek specialistet.

Humbja e flokut – Arsyet

Humbja e flokut – diagnosa

Humbja e flokut – terapi

 

Humbja e flokut – Arsyet

Shkaku më i zakonshëm i humbjes se flokëve te meshkujt është trashëgimia, e cila ne kombinim me aktivitetin hormonal dhe moshën mund  të shkaktojë alopecia
androgjenetike. Gjithashtu një përqindje e vogël e femrave (rreth 10-15%) tregoine  per humbje te flokëve dhe  alopecia androgjenetike, e cila ndodh për shkak të çekuilibërit hormonal. Për meshkujt, humbja e këtij lloji fillon kryesisht me ballin dhe tempujt, ndërsa mungon nga zverku (pjesa e pasme e kokes).Alopecia androgjenetike tek gratë zakonisht ndodh në formën e humbjes së flokëve difuze dhe rralle kanë humbjen e flokëve të plotë ne një zonë. Humbja e flokeve e këtij lloji tek femrat është më e fortë në krye të kokës.

Humbja e plote e sklerozes së flokeve ndodh në alopecia areata, (dhëmbëza) dhe në forma të tilla si plagosje apo e djegie të kokës. Humbja e flokeve dhe krijimi i  pllakave  cicatricial gjithashtu ndodh në planus folikulare  dhe lupusi eritematoz.

Rastet e tjera te humbjes se flokëve për shkak te kushteve te kokës, si infeksionet fungale, folliculitis dhe inflamacionet  e tjera. Gjithashtu mund te  shkaktohet
nga mosfunksionimi i gjëndres tiroide (hypothyroidism, hyperthyroidism) dhe paratiroide si dhe semundjet kronike. Humbia e flokeve gijthashtu ndodh
pas kimiotherapise,terapise me rreze dhe medikamente,dhe semundieve kronike. Ne keto raste, me indetifikimin dhe eliminimin e shkaqeve humbja e flokeve zbutet.

Shkaku kryesor i humbjes se flokëve në kohen e tanishme është  jetesa e veshtire moderne, si dhe emocionet intensive, stresi, ekspozimi ndaj mjedisit te rënduar nga pluhuri, ndotja ,ekspozimit i tepërt ndaj rrezeve UV dhe kontaktet e shpeshta me detin  dhe ujin me klor.Ushqimi i pashendetshem mund të përkeqësoje humbjen e flokëve, si mungesa e proteinave, vitaminave dhe mineraleve – metaleve të tilla si hekuri, intensifikojnë problemin. Një dietë e duhur që përfshin proteina dhe hekur mund të ndaloje humbjen e flokëve. Humbja e flokeve mund te  ndodhe hairstyle të ndryshme dhe proceset rënduese flokëve.

Humbja e flokut – diagnosa

Diagnoza e humbjes së flokëve gjithmonë duhet të bëhet nga një dermatolog i kualifikuar. Humbja e flokëve diagnostifikohet ne  Advance Klinika e flokeve me fototrikorizograma duke përdorur mikrokamera të veçantë. Në raste të veçanta mund të kërkojë teste të veçanta të gjakut ose një biopsi  te lëkurës për diagnozën diferenciale të humbjes së flokëve.

Humbja e flokut – terapi

Trajtimi behet nga një dermatolog dhe kirurgu plastik  dhe klinika është individuale dhe e ndryshme për çdo rast. Kur kjo është për shkak të faktorëve të jashtëm të pakthyeshme, është e mjaftueshme për të hequr këto faktorë për  ndalimin e humbjes se flokëve. Zgjidhja përfundimtare ne disa forma të humbjes së flokëve dhe alopecise është metoda e  transplantit  te flokëve Fue.

Advance Klinika e flokeve është një nga më të specializuarat ne  diagnozën klinike dhe trajtimin e humbjes së flokëve. Ajo përbëhet nga nje ekip shumë i specializuar mjekësor me Dr dermatolog Amalia Tsiatoura  e udhëhequr nga kirurgu plastik Dr Anastas Vekri i cili është një nga kirurgët kryesorë të specializuar i cili ka  mësuar dhe zhvilluar teknikën fue në Greqi dhe jashtë vendit.

Humbja e flokeve, në varësi të shkakut që e  shkakton mund të çojë në alopecia.

Kontaktoni me ne

TERAPI PER HUMBIE FLOKUT
Me metode modern dhe te provuar effective nga Advanced Hair Clinics

Terrell Suggs Womens Jersey