logo
 • Tiranë
  +355 68 2222 456
 • Prishtinë
  +383 45 800 602
 • Shkup
  +389 71 595 139

Alopecia është sëmundja ajo që vjen nga humbja lokale ose të përgjithësuar të flokëve kokës apo trupit. Problemi i alopecis ka ndikim të rëndësishëm psikologjike dhe sociale për pacientët, dhe flokët e gjatë ka qenë gjithmonë një tipar i rëndësishëm i bukurisë në të dy gjinitë.

Alopecia – Arsyet

Alopecia – Përshtypja klinike

Alopecia – Diagnosa

Alopecia – Klacifikimi

 

Alopecia – Arsyet

Alopecia mund të jetë pasojë, faktorët trashëguar hormonale, inflamacioni kronik, diabet, infeksionet fungale. Shkaqe të tjera të zakonshme
janë sëmundje të tiroides, hypervitaminosis A, mungesë hekuri dhe kequshqyerja. Operacioneve dhe lindjes mund të shkaktojë alopecia alimtare.Ankthi dhe stresi, tërheqja e vazhdueshme e styling flokët dhe teknikat e flokëve mund të çojë në tërheqje alopecia në.

Alopecia – Përshtypja klinike

Tabloja klinike e alopecia përfshin humbjen e flokëve, lezione të lëkurës, dhe potencialisht dhëmbëza. Modeli tek meshkuj konsiston në hedh lëng ose mungesës së plotë të flokëve në zonat frontale dhe kohore, duke e mbajtur zonën zverku. Alopecia në gratë është më e përhapur. Alopecia mund të jetë në arna, i përhapur ose alopecia universale. Gjithashtu ndarë në dhëmbëza dhe jo-dhëmbëza.

Alopecia – Diagnosa

Diagnoza e alopecia është hapi më i rëndësishëm në marrëveshjen e drejtë. Testet diagnostike alopecia është.

 • Testi i tërheqje (testi tërheq). Me këtë provë, mjeku vlerëson se sa flokët e kokës kanë mbetur në dorën e tij pas butësisht tërheq. Të shpohet
  pastaj shqyrtohen mikroskopik për diagnozën e alopecia.
 • Richorizogramma klasik është një nga metodat më të vjetra të diagnostikimit të llojit të alopecia si ajo daljet konkluzionet për numrin e
  qimeve janë në Anagen dhe telogen.
 • Biopsi e lëkurës te kokës ndihmon në diagnozën e duhur të alopecis ku ka problemi diferenciale diagnostike.
 • Së fundi, metoda më moderne e përcaktimit të alopecis është fototrichorizogramma përdorur me microcamera të veçantë dixhital. Në të
  Adnace Klinik te flokeve përdorin e ksaj metodë për vlerësimin te alopecis dhe përzgjedhjen e duhur të trajtimit.
 • Dermatolog dhe kirurg plastike pas formën klinike diagnoza, alopecia, bashkërisht të vendosur mbi llojin e trajtimit të zgjedhur. Adnance Klinika te flokeve është tani një nga qendrat më të veçanta të trajtimit të alopecis në nivel evropian dhe kirurg plastike Dr Anastas Vekris është një nga pionierët në fushën e riparimit kirurgjik të alopecis.

Alopecia – Klacifikimi

Klasifikimi i alopecis është e mëposhtme:

 • A. ALOPECIA PA MBRESE
  • 1. Alopecia normale
  • 2. Alopecia androgjenetike
  • 3. Efekti Alopecis i faktorëve të ndryshëm të dëmshme
   • Alopecia përhapur sa edhe imazhi i trichorizogrammatos
Kontaktoni me ne

TERAPI PER HUMBIE FLOKUT
Me metode modern dhe te provuar effective nga Advanced Hair Clinics

Call Now Button